2012. október 9., kedd

Egyek vagyunk

A Spirituális Választerápia egyik alapszabálya, hogy nem másokat akarunk megváltoztatni, megjavítgatni vele - hiszen Ő bántott engem és különben is egy csomó hibája van, ugye :o) -, hanem saját magunkon dolgozunk. Na nem mintha ez lenne a legkönnyebb út, de az igazi, ütős változások csak így érhetők el.
De hogy is működik ez? Miért változna meg valaki más attól, ha én változtatok magamon? Azon kívül, hogy van a szabad akarat, meg hát mégiscsak mindenki saját magára tud igazán hatást gyakorolni :o)

"A kvantumszinten a szilárd tárgyakként érzékelt, eltérő frekvencián rezgő, különböző energiaegységek mind egy kollektív energiamező darabjai. Ha képes lennél érzékelni mindent, ami a kvantumszinten történik, látnád, hogy mindannyian egy hatalmas "energialeves" részei vagyunk, és minden - az összes ember és a fizikai tartomány minden egyes tárgya - csak egy-egy energiafürt ebben a levesben. Az energiamezők folyton kapcsolatba lépnek egymással, hatást gyakorolnak egymásra és erre az élményre mindannyian reagálunk valahogyan. Mindannyian ennek a kollektív energiának és információnak vagyunk a megtestesülései, és ezt a kapcsolatot néha még érzékelni is tudjuk. Ez az érzés rendszerint roppant nehezen megfogható, néha azonban konkrétabbá válik. A legtöbbünknek volt már része abban az élményben, hogy amikor beléptünk egy helyiségbe, éreztük, hogy odabent szinte "vágni lehet a feszültséget", vagy megtapasztaltuk már, hogy egy templomban, vagy egyéb szent helyen eláraszt bennünket a béke érzése.
Ilyenkor az ember saját energiája elkeveredik a környezet kollektív energiájával, és ezt valamilyen szinten képes érzékelni.

A fizikai tartományban szintén folyamatosan energiát és információt cserélünk egymással. Képzeld csak el, hogy az utcán álldogálsz, és megérzed a tőled egy háztömbnyi távolságban elhaladó ember cigarettafüstjének szagát. Ez azt jelenti, hogy egy több száz méterre lévő ember lélegzetét lélegzed be. A szag pusztán egyfajta jel, mely közli veled, hogy valaki más lélegzetét lélegzed be. Ha ez a "nyomjelző" nem lenne, ha az elhaladó személy nem dohányozna, akkor is ez lenne a helyzet - a jelenségre figyelmeztető cigarettafüst nélkül azonban nem tudnál róla. És mi is valójában a lélegzet? Nem más, mint az adott idegen sejtjeinek anyagcseréjéből származó szén-dioxid és oxigén. Ezt lélegzed be, mások pedig a a te lélegzetedet lélegzik be. Tehát mindannyian folyamatosan cserélgetjük saját, apró darabkáinkat - fizikailag, testünk mérhető, kimutatható formájában.

Mélyebb szinten valójában nem léteznek korlátok a saját lényed és a világ összes többi létező dolga között."

Deepak Chopra: Végzetes véletlen



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.